Er du over 60 år og vil du stå på Svalegangens scene?

Teatret Svalegangen søger medvirkende til forstillingen ’Livet til Låns’. Ældre skal fortælle om deres historier, drømme, håb og tanker.

Artiklens øverste billede
Kunstnerisk leder Brigitte Christensen har udviklet sin egen metode til at inddrage borgere i teateret, og har gennem et langt virke inden for borgerinddragende teater, udviklet et helt specifikt træningsprogram, der tager udgangspunkt i de mennesker, som deltager i projektet. Pressefoto
Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Er du mellem 60 og 100 år, og vil du opleve den unikke oplevelse, det er at skabe sammen? Møde mennesker, mærke fællesskabet og nærheden, der er forudsætning for at skabe en teaterforestilling?

Så er chancen der nu. Pilotprojektet ’Livet til Låns’, som Eutopia står bag i samarbejde med Teatret Svalegangen, søger medvirkende. Der indkaldes til et informations- og rekrutteringsmøde 28. oktober kl. 13 på Svalegangen.

Unikke historier og liv

Visionen med ’Livet til Låns’ er at skabe en borgersceneforestilling, der giver stemme til en borgergruppe, som sjældent kommer til orde: ”De ældre”. De er del af en tid, hvor man googler sig til alt, og hvor levet erfaring er mindre og mindre værd. Hvor der tales om, hvor meget et liv er værd økonomisk, og hvor et menneskes identitet er lig med en jobtitel.

’Livet til Låns’ vil udforske alderdommens verden og sætte fokus på individet – for der findes ikke én samlet gruppe som ”pensionisterne” eller ”de ældre”. Der findes forskellige liv og historier. De historier vil Eutopia og Teatret Svalegangen gerne høre.

Eutopia der står bag projektet, som stadig er i udvikling, har arbejde med borgerinddragende scenekunst siden 2017. Kunstnerisk leder Brigitte Christensen udtaler i en pressemeddelelse:

»I et community play eller en borgersceneforestilling står almindelige mennesker på scenen som skuespillere og medskabere. Det kræver ingen forudsætninger at medvirke. Kun lysten, viljen og tiden. Man kan sige, at deres talent er deres gode historie. Deres historier, drømme, håb og tanker iscenesættes i professionelle scenekunstneriske rammer, men før det kan ske, skal vi kende deres dem. Det glæder jeg mig til, for ’Livet til Låns’ er vigtigt netop nu.«

Tilmelding til infomødet sker via dramaturg Stine Ebbesen på stine.v.ebbesen@gmail.com eller tlf. 60 24 39 84.

Pilotprojektet starter op med en intens workshop i hele november måned.