Om EUTOPIA

EUTOPIA – fra græsk: Et smukt, et dejligt sted

En drøm, en vision der driver

EUTOPIA fødtes i lyset af Aarhus 2017 Europæisk Kulturhovedstad.
EUTOPIA startede i Gellerup, Aarhus, et af Nordeuropaes største ghettoområder.

Det er en drøm, en vision, der driver EUTOPIA. Drømmen om at skabe et sted for eksperimenter og udforskning af grænserne mellem teater, musik, ny cirkus, dans, visual performance. Eksperimentere med kulturen som bærende kraft i fremtidens multietniske samfund. Udforske mulighederne for kommunikation gennem den levende forestilling.

EUTOPIA er en drøm om at skabe et mødested mellem den lokale befolkning, besøgende og skabende kræfter fra alle hjørner af verden. En mental AGORA for nye multikulturelle eksperimenter med mennesket i centrum.

Vi tror på kulturens absolutte nødvendighed for at skabe hele, tænkende mennesker. Vi tror på, at kulturen er for alle. Kulturen er kernen til samvær, udveksling, forståelse og fred. Vi ønsker at gentænke, at nytænke deltagelsen i kultur. Den multietniske kultur kan blive vores redning. En ny, frisk forandringens vind.

Den 1. februar 2016 overtog EUTOPIA det lukkede teater i Gellerup, Aarhus. Ved at følge intentioner og ideer bag konceptet som er base for projektet, blev visionerne til virkelighed.
EUTOPIA STAGE fødtes. Bringende nyt liv og udforskende energi til et sted og et område i mere end to år.

Fulde huse, folk fra alle sociale lag, aldre og etnisk herkomst. Et unikt publikum fra det lokale område og udefra og langt væk fra. At genåbne et lukket teater er en vigtig sejr. Vi ønskede at gøre dette sted til et rart sted at være – for alle. At skabe et rum, der byder velkommen på en ny måde til alle begivenheder på og omkring scenen. Et teater med en egen autentisk atmosfære.

EUTOPIA STAGE blev stedet for Magiske Møder, som pressen skrev, smukt og inspirerende.

Læs Manifest

Kontakt os

Vi vil glæde os til at høre fra dig

+45 28 58 49 31

eutopia2017@gmail.com

Menneskene bag

Brigitte Christensen – Artistic Manager

 

Nikola Diklic – Musical project leader

 

Laura Salvinelli – Photographer

 

Have Kommunikation

Vores samarbejdspartnere:

“EUTOPIA er en drøm om at skabe et smukt sted – for alle”

Brigitte Christensen – Kunstnerisk leder