Om EUTOPIA

EUTOPIA – fra græsk: Et smukt, et dejligt sted

En drøm, en vision der driver

EUTOPIA er en drøm om at skabe et rum for innovation og eksperimentering i krydsfeltet mellem teater, musik, dans, nycirkus. Udforske mulighederne for kommunikation gennem live-performace. Med udgangspunkt i den folkelige kultur og gennem nye, eksperimentelle former.

EUTOPIA har en vision om at skabe kunstneriske møder gennem vores teater- og musikforestillinger, med lokalbefolkninger og kreative kræfter fra alle verdenshjørner. Hvor end vi er. Vores mål er at inspirere og forene, at åbne sind og hjerter og at skabe forståelse på tværs af forskelligheder. Gennem kunstens kraft der fremmer mødet med det ukendte. Gennem udveksling, menneskelig kontakt.
En mental AGORA for nye multikulturelle, kunstneriske eksperimenter med mennesket i centrum.

Vi ønsker at motivere folk til at deltage aktivt i deres lokalområde, kulturliv og samfund. Gennem vores Community Play projekter, der involverer ikke-professionelle, engagerer vi lokalsamfund, boligområder og andre steder som levende scener for kunstnerisk udtryk og kulturel udveksling.

Vi tror på kunst og kultur som en absolut nødvendighed for skabelsen af selvstændige, tænkende mennesker. Vi tror på, at kunst og kultur er for alle. Nøglen til fællesskab, forståelse og fred. Vi ønsker at gentænke deltagelsen i kulturen, da kulturen kan vise sig at være vores redning.

I skabelsen af vores kunstneriske værker fortsætter vi med at skubbe grænser, fremme et inkluderende og mangfoldigt fællesskab og bidrage til at forme en bedre fremtid gennem kunstnerisk udforskning og borgerinvolverede aktiviteter.
En rejse mod kreativ fornyelse i kunsten og kulturlivet.
En ny, frisk vind af forandring.

Lidt om begyndelsen…
EUTOPIA fødtes i lyset af Aarhus 2017 Europæisk Kulturhovedstad. Det startede i 2016, i Gellerup, Aarhus, et af Nordeuropas største ghettoområder. Vi overtog og genåbnede det nedlukkede teater.
I forlængelse af intentionerne og ideerne i konceptet, der lå til grund for projektet, blev vores visioner til virkelighed.
EUTOPIA STAGE åbnede dørene og gav nyt liv til et sted og et område i mere end to år.
Fulde huse, folk fra alle sociale lag, aldre og etnisk baggrund. Et unikt publikum, der kom fra lokalområdet og langvejs fra – EUTOPIA STAGE blev epicentret for magiske møder, som pressen skrev, smukt og inspirerende.

Efterfølgende har EUTOPIA bevæget sig mod nye projekter og videreført de grundlæggende visioner, ideer og drømme gennem egne teater- og musikproduktioner, lokale partnerskaber og internationale samarbejder.

Kontakt os

Vi vil glæde os til at høre fra dig

+45 28 58 49 31

eutopia2017@gmail.com

The people behind

Brigitte Christensen – Artistic manager, Stage director

 

Nikola Diklic – Composer, Creative director

and

Stine Ebbesen – Dramaturgical collaborator

Laura Salvinelli – Photographer

EUTOPIA’s art companions and sources of inspiration:

“EUTOPIA er en drøm om at skabe et smukt sted – for alle”

Brigitte Christensen – Kunstnerisk leder