EUTOPIA INTERNATIONAL FESTIVAL 2017

Aarhus European Capital of Culture 2017

Teater, musik, nycirkus, dans, debat fra hele verden

EUTOPIA INTERNATIONAL FESTIVAL er en multikulturel festival, der handler om mødet. Mødet med kunsten, mødet med hinanden, mødet med andre kulturer, mødet med det kendte, mødet med det fremmede, og vigtigst af alt mødet med sig selv gennem øjenåbnende oplevelser.
Og hvilket sted er mere naturligt at mødes om det end i Gellerup, hvor mere end 80 nationaliteter bor tæt sammen.

Gellerup vil i fem dage danne rammen for en festivalplads – “Eutopolis”, med telte, scener og små oaser, hvor alle kan opleve, sanse og mødes.

Festivalen byder på intet mindre end ti danmarkspremierer og teater, musik og danseforestillinger fra 23 lande.

I dagtimerne er der mulighed for at komme med “backstage”, når en række kendte kunstnere og debattører mødes i samtaler om dem selv, deres kunst og livet i vores nye multikulturelle verden. Der vil være optrædener udenfor, i telte, på EUTOPIA Stage og i private hjem i Gellerup. Om aftenen uropførelser og danmarkspremierer på store udenlandske forestillinger, og når mørket falder på, er det tid til fordybelse, eftertanke og et smil på læben.

SØNDAG 30.07.2017: EUTOPIA INTERNATIONAL FESTIVAL

Søndagens debatter stod i kunsten, åndens og sjælens tegn. En intim samtale med Yoshi Oida gav stof til eftertanke, som prægede denne sidste dag. På festivalpladsen blev publikum inviteret med på en underholdende picnic fyldt med tricks og magi af Andrea Farnetani. Om aftenen blev festivalen lukket på smukkeste vis af Compagnia Finzi Pasca, som fortryllede publikum med deres utrolige visualitet, talent og kunnen. En fortælling der trænger ind under huden i de dybeste lag i mennesket. Forestillingen sluttede med stående ovation. Festivalen var forbi og Gellerup blev igen til Gellerup – måske en lille smule forandret. Fotos: Laura Salvinelli.

LØRDAG 29.07.2017: EUTOPIA INTERNATIONAL FESTIVAL

Lørdag eftermiddag bød på berigende samtaler og debatter i debatteltet samt helt utroligt, nervepirrende nycirkus på festivalpladsen af Circo El Grito. Om aftenen havde EUTOPIA Stage æren af at være vært for den japanske skuespiller og teaterlegende, Yoshi Oida, og hans ligeså legendariske forestilling ”Interrogations: Words of the Zen Masters”. Store, gådefulde spørgsmål om livet og levemåder leveret med lethed, humor og smukke toner fyldte salen og publikum. Senere bar hundredvis af festivalgæster fakler gennem Gellerups gader som begyndelsen på en koncertaften for håb. Først fyldte den japanske taiko-trommeslager, Ichitaro, festivalpladsen med sine kraftfulde rytmer, hvorefter det dansk/tyrkiske band AySay med Luna Ersahin tog over med sine smukke melodier. Til sidst gik Tim Christensen på scenen og samlede hele publikum til fællessang med sine kendte numre. Aftenen sluttede i Gellerup Kirke, hvor det legendariske Kiev Kammerkor gav en uforglemmelig koncert. Fotos: Laura Salvinelli.

FREDAG 28.07.2017: EUTOPIA INTERNATIONAL FESTIVAL

Fredag åbnede festivalens debattelt, som blev indviet med samtaler om multikultur og kunstens betydning. Det var også fredag, der var premiere på Home Theatre-forestillingen ”Hamlet Short” i et af Gellerups hjem. En intim forestilling om livets store spørgsmål og efterfølgende tid til samtale, fællesspisning og nærvær. En klovneforestilling af La Industrial Teatrera for store og små på festivalpladsen, og kraftfuld dans på et persisk tæppe af Maqamat Dance Theatre og MaHa om aftenen. I Aftenteltet en collage af smil, musik og poesi iscenesat af Brigitte Christensen og Nikola Diklic med en lang række ypperlige nationale såvel som internationale kunstnere. Theatre of Voices sluttede i den sene aften af med meditationskoncert i Gellerup Kirke. Fotos: Laura Salvinelli.

TORSDAG 27.07.2017: EUTOPIA INTERNATIONAL FESTIVAL

En hyldest til Moder Jord med tre meter høje dukker, musik og dans af Sun & Moon Ensemble startede den anden festivaldag. En magisk forestilling af Company Markeline med sørgmodige, forhutlede væsner der førte publikum rundt på festivalpladsen, hvor bunker af sko fortalte store historier om livet, kærligheden og krigen. Et festfyrværkeri af musik, rytmer, utrolig akrobatik, balancekunster og jonglering af det uforlignelige poetiske Circo El Grito. Og en glad og grinende afslutning på dagen i Aftenteltet, hvor det lokale Cirkus Tværs med venner bød indenfor til fest og farver. Fotos: Laura Salvinelli.

ONSDAG 26.07.2017: EUTOPIA INTERNATIONAL FESTIVAL

En folkefest begyndte og solen tittede frem efter en lang, regnfuld sommer. Fællesspisning og samvær på Agoraen. Et møde mellem de to Kulturbyer 2017 fyldt med smukke toner fra Pafos og energisk dans fra Gellerups egne Jafra-dansere. Senere på aftenen bød de lokale festivalgæsterne velkommen til Gellerup med etnisk dans, fascinerende akrobatik og rørende fortællinger fra nogle af Gellerups beboere. Fotos: Laura Salvinelli.

Aarhus Fuldmånebegivenhed

26.-30. juli 2017

Vil du læse hvad pressen skrev om festivalen?

“EUTOPIA er en drøm om at skabe et smukt sted – for alle”

Brigitte Christensen – Kunstnerisk leder