LAMPEDUSA

24-25 november 2017
på EUTOPIA Stage

LAMPEDUSA

EUTOPIA 2017 er stolte af at kunne præsentere den anmelderroste teaterforestilling, LAMPEDUSA, på EUTOPIA Stage. Forestillingen fremføres af Charlotte Munck og Jesper Hyldegaard, der blev nomineret til en Reumert for sin præstation i projektet. Den 24. november kl. 19 og den 25. november kl. 16 er de eneste gange, du kan opleve forestillingen i Aarhus, så gå ikke glip af chancen!

HVEM VIL VI VÆRE, NÅR MENNESKER I NØD BANKER PÅ VORES DØR?

I efteråret 2013 druknede omkring 360 flygtninge, mange af dem kvinder og børn, da den båd, de opholdt sig på, kæntrede få sømil fra den italienske ø Lampedusa. Hvordan skal vi håndtere denne strøm af mennesker, som er på flugt? I stykket møder vi Stefano, fisker på Lampedusa. Eller det vil sige, han var fisker, men da fiskeriet er i krise, ernærer Stefano sig nu ved at være en af dem, der sejler ud og samler ligene af de druknede op, når endnu en overfyldt båd med afrikanske flygtninge forliser på vejen mod det forjættede land. Vi møder også Denise, en ung kvinde fra Leeds i England. Hun læser på universitet, og for at klare sig økonomisk har hun taget job som inkasso-opkræver i et privat kviklåns-firma. Hun er altså den, der tager ud og banker på folks døre, når de ikke kan betale deres lån tilbage.

Og hvorfor så disse to karakterer? Lustgarten har jo, naturligvis, fokus rettet mod flygtningene og hele flygtninge/migrations-tematikken, men han retter i endnu højere grad fokus mod os. Os her i Vesten. Hvem er vi? Hvem er vi i mødet med både os selv og med de fremmede? Og hvem vil vi være? Hvilket Europa ønsker vi at være, når mennesker i nød banker på vores dør?

LAMPEDUSA skildrer Europas udfordring med migration og flugt gennem to personlige fortællinger fortalt af to mennesker, der, som så mange andre, føler sig pressede af indvandring og de fremmede. Kom og oplev en historie om de mest voldsomme og aktuelle begivenheder netop nu, befriende frataget politiske opråb og løftede pegefingre.

MEDVIRKENDE CHARLOTTE MUNCK OG JESPER HYLDEGAARD
DRAMATIKER ANDERS LUSTGARTEN
INSTRUKTION ANDREAS DAWE
PRODUCENT AKUT360, HUSETS TEATER & FORSØGSSTATIONEN
TEKNIKER: KISSER ROSENQUIST

Hver forestilling blev efterfulgt af en samtale, faciliteret af Geeti Amiri, hvor publikum fik mulighed for at stille spørgsmål til de medvirkende.

Læs hvad pressen skrev om forestillingen

“EUTOPIA er en drøm om at skabe et

smukt sted – for alle”

Brigitte Christensen – Kunstnerisk leder