BREEZES OF RETURN

4. maj 2017 kl. 19:30
på EUTOPIA Stage

Forestilling og artist talk

Vores identitet og vores livshistorie er alt det, der var før lige nu. Minder, dufte, farver, lyde; alt det, der kan sanses. Vores tanke, vores sjæl, vores krop. Nostalgien om det land, der er dit, når du tvungent lever langt væk. Når det, der er SO FARAWAY hele tiden er SO NEAR.

Under den samlede titel SO FARAWAY, SO NEAR præsenterer EUTOPIA i maj to danseforestillinger, som handler om den “flygtede krop” og historierne bag.

Om forestillingen

Den prisvindende palæstinensiske instruktør Nisreen Faour er lige nu i Gellerup for at gennemføre et intenst forløb med de lokale folkedansere; Jafra-danserne. Jafra-danserne er tilknyttet Arabisk Dansk Kulturhus i Gellerup, der beskæftiger sig med palæstinensisk dans, musik, festival, film og teater.

Med den traditionelle folkedans’ dynamiske og ekspressive bevægelser, vil Nisreen Faour skabe en teatralsk forestilling, der fortæller om forholdet mellem tredje generation af diaspora; dem der ufrivilligt lever et andet sted end i deres hjemland og Palæstina.

Forløbet med Nisreen Faour skal være mere bæredygtigt end blot en premiere. Målet er at løfte dansernes niveau og gøre dem klar til turné rundt i hele landet og i resten af verden for på den måde at fortælle den gode historie om Gellerup både kulturelt og kunstnerisk. Også internt i Gellerup er det ambitionen, at forløbet skal skærpe interessen for Arabisk Dansk Kulturhus sådan, at flere børn og unge får lyst til at bruge deres fritid i foreningen.

Efter forestillingen den 4. maj er der artist talk med Nisreen Faour, hvor publikum får mulighed for at komme endnu tættere på den palæstinensiske instruktør.

Om Nisreen Faour

Nisreen Faour er instruktør, teater- og filmskuespillerinde, dramaunderviser og coach for en række forskellige performere. Hun er født i Tarshiha i Israel og flyttede til USA i en alder af 16 år for at studere teater og performance art.

I 2009 vandt hun Muhr Award ved Dubai International Film Festival som bedste skuespillerinde i AMREEKA. I 2010 var hun nomineret til Chlotrudis Award ved Chlotrudis Society for Independent Film for bedste skuespillerinde, ligesom hun også var nomineret til bedste kvindelige hovedrolle i AMREEKA ved Independent Spirit Award.

                                                                                                                                                                                                                                    *      *      *

Instruktør: Nisreen Faour

Forestillingen er skabt i samarbejde med Arabisk Dansk Kulturhus og Jafra-danserne.

Breezes of Return er en co-produktion mellem EUTOPIA 2017 og Dansk Arabisk Kulturhus. Projektet er støttet af Gellerup Kulturmidler.

Vil du læse hvad pressen skrev om Breezes of Return?

“EUTOPIA er en drøm om at skabe et

smukt sted – for alle”

Brigitte Christensen – Kunstnerisk leder