Workshop med Hans Krull

22. februar – 29. marts 2016

Fornyelse af Gellerupscenens foyer

Den 1. februar 2016 overtog EUTOPIA teatret i Gellerup. Det er vi meget glade for. At genåbne et lukket teater er en lille sejr. Vi havde et ønske om at gøre stedet til at rart sted at være, for alle. Kunstnere, brugere, besøgende.

Vi startede derfor op med et workshopprojekt, hvis formål var, at forny og forskønne foyeren. At skabe et rum, som dels byder velkommen på en ny måde til alle projekter der skal foregå på selve scenen og dels bliver et rum i sig selv til mindre forestillinger, oplæsninger, koncerter og andet.

Vi ønskede fra starten, at restaureringen af foyeren skulle være et kunstnerisk og socialt projekt i sig selv. En måde at være sammen på, at deltage, at sætte et personligt “fingeraftryk” på dette nye rum, som forhåbentlig vil blive samlingssted for mange mennesker fremover – både fra lokalområdet, som fra alle andre steder i verden.

Nedenunder kan du læse om workshoppens deltagere, deres motivation for at deltage og hvad de har taget med fra den månedlange workshop.

Vil du vide mere om Hans Krull?

EUTOPIA Stage

Workshoppens deltagere

HELLE VINTHER – 51 – LYSTRUP

Jeg så brochuren på Godsbanen, det lød spændende. Også at arbejde sammen med Hans Krull, jeg følger ham allerede på Facebook, fordi jeg er fascineret af kunst.
Jeg har oplevet at være en del af et projekt. Jeg har ikke altid tid til snak, fordi jeg er meget fokuseret, når jeg arbejder, fordi jeg har forpligtiget mig. Jeg har ikke prøvet det her før, og jeg har ikke tidligere været i Gellerup. Men det har været spændende at møde de andre mennesker.

Jeg maler selv – meget abstrakt og collage med tekster. Jeg har snart nok til en udstilling, men er lige nu optaget af det her, når jeg nu har sagt ja, men så er det her også et frirum – og man kommer ikke herfra uden at have lært noget af Hans Krull.

PALLE KJÆR CARLSON – 49 – BRABRAND

Jeg læste om projektet på Facebook og tænkte: God ide, jeg kan lide at male og udfolde mig kunstnerisk. Det skal jeg være med til. En chance for at møde Hans Krull. Vild med hans kunst.
Jeg har et diplom som makeup-artist, men har aldrig arbejdet professionelt med det. Jeg laver latexmasker, men kun til mig selv. Sjovt at arbejde med modellering, afstøbninger i gips og afslutning i latex. Når jeg sidder og modellerer, ryger der hurtigt nogle timer, og pludselig er klokken 3 om natten. Jeg har en håndværksmæssig baggrund som maskinarbejder og maskinmester.

Kunst for mig er fritidsbeskæftigelse, hvor jeg kobler fra.
Var på kursus i England hos en fransk kendt modellør Philippe Faraut.
Og så spiller jeg trommer i et rockbandet “Try Harder” der spiller op til dans og fest.

 

JILL NAMØ – 64 – BRABRAND

Jeg læste om workshoppen i Stiften og ville gerne være med til et meningsfyldt projekt.
Det meste af mit arbejdsliv har jeg undervist udlændinge i dansk på mere end 100 arbejdspladser. Men jeg har også lavet meget andet for eksempel været ulandsfrivillig i Afrika, efterskolelærer på Langeland samt design- og projektopgaver.

De seneste år har jeg passet en lille læderbutik i Aarhus C.
Maleriet vil sikkert komme til at fylde mere i min dagligdag fremover. At male har i mange år været en af mine livssøjler. Det har mest været akvarel og olie. Jeg maler også med Victoristerne i Victor’s Værksted ved Det Gamle Gasværk i Brabrand. Vi er 15 malere, der er glade amatører, og vi udstiller hvert år i forbindelse med Brabrand Kulturuge.

AYSHA AMIN – 19 – GELLERUP

Jeg har ikke været her så meget på grund af skole.
Jeg er normalt meget perfektionist med det, jeg maler. Men her er det bare at gøre det, spring ud i det, ikke være så selvkritisk. Dejligt at arbejde med en, der kan, kan ikke helt forklare det, men man føler, at man også godt kan. Man føler sig godkendt og føler, det er rart, lidt syret.
Jeg har Hans Krulls værker rundt omkring for eksempel Mågekysset, og det er lidt vildt nu at arbejde sammen med ham.
Jeg tegner mest, lige siden jeg var lille, men maler også, mest med vandfarver. Jeg tager også billeder. Fotoet har jeg fra min fars side, jeg er vant til kamera og se film. Jeg har ikke valgt noget speciale endnu, men det gør ikke noget.
Min drøm er at kunne leve af at lave kunst, men det er en svær branche, og jeg vil stadig prøve mig frem i branchen, da jeg holder meget af kreativitet og kunst.
Snart færdig med HF, så skal jeg have et sabbatår med fokus på tegning. Jeg har kontaktet gallerier om at sælge værker, men endnu ikke helt aftalt, da jeg har travlt med skole. Efter sommer begynder jeg at eksperimentere.

MARIE KRONVOLD LADEFOGED – 20 – AARHUS C

Jeg synes, at det er sjovt at male og få kunstnerisk inspiration. Kommer måske i gang med at male igen. Tidligere var det mest surrealisme. Gik på kunstlinjen på Langkær Gymnasium.
Jeg har været rimelig meget i tågen efter skolen, men jeg skal noget med kunst, alle former for kunst, men tegning er en meget vigtigt del af det kunst, som jeg fifler med.

Her er jeg kommet i gang igen. Det her har givet mig mod, efter at jeg har været gået lidt i stå. Men nu har jeg lige hjemme lavet noget smukt med spartal, det har jeg ikke prøvet før. Jeg brugte de store armbevægelser, det var en udfordring, ikke altid at skulle være perfekt.

Sjovt at være med til et projekt, som folk skal se. At være en del af noget, og være med til at præge det, det er fedt. Kunst i gaden påvirker mig. Hans Krull styrer det, heldigvis. Kan godt blive lidt rundtosset på farvepaletten.

SIGRID MORTENSEN – AARHUS N (TIDLIGERE GELLERUP)

Jeg kan lide at male, lære teknikker og se, hvordan kunstnere arbejder. Arbejdet her på Eutopia Stage er hyggeligt og spændende – og jeg glæder mig til at komme herud og slappe af. Spændende at se, hvad Hans finder på.
Jeg kan lide at være kreativ sammen med andre og blive inspireret – derfor er jeg dukket op her.
Jeg har tidligere dekoreret en del børneværelser for venner og bekendte. Og en enkel gang har jeg dekoreret en gang på et børnehjem.
Min drøm: Jeg kan lide at male så meget som muligt, måske bruge det til et eller andet – men så skal man også kunne sælge sig selv, det er svært – især at prissætte sig selv.

DANIEL MANTEL – GELLERUP

Jeg laver Atlas over Aarhus. Jeg er vild med ord, skriver generelt og har holdt over 1000 oplæsninger.
Jeg er kommet her for at proppe nogle ord ind i alt billedkunsten – Eutopia Stage er mit nærområde, og det vil jeg gerne være med til at præge.

Ord er også til vægge – og ikke kun til bøger
”På en dirrende fjeder sprang øjet lige ind i ansigtet”.

SAMAH ALJAAL – 19 – BISPEHAVEN

Jeg afsluttede STX i sommeren 2015 og jeg holder sabbatår i øjeblikket.
Jeg har været med i andre workshops og jeg har derfor hørt om denne workshop igennem Aysha. Jeg deltog til andre workshops med andre kunstnere som gjorde lignende for eksempel stencils og spraymaling, og jeg har set Hans Krulls kunstværker inde i byen og rundt omkring. Men det er første gang jeg møder ham personligt og arbejder så tæt på ham.

Jeg synes projektet har været en spændende og sjov oplevelse, hvor jeg har fået lov til at udvide mit kreativitet, og det har været super fedt!

HELLE VILANDT KRULL – LYSTRUP

Jeg har med stor fornøjelse deltaget i udsmykningsprojektet her på Gellerupscenen – eller nu EUTOPIA Stage.
Vi har været en skøn blandet flok, som med iver og entusiasme har haft et rigtigt godt og sjovt samarbejde i den månedstid projektet har varet.
Jeg har malet motiver i både frø og fuglehøjde, på knæ og på høje stiger og stillads – og de sidste par uger eksperimenteret med at transformere fine gamle danske træstole med udskæringer over i et nyt “teaterlook”.
Jeg er vokset op i Brabrand og har mange gode rødder her – og nu kommer jeg ofte og køber ind i Bazaren, det er dejligt, at vi har den.

 

LINN STENS KAADT – 24 – GELLERUP

Jeg synes, at det er været et godt projekt, oven i alle fornyelserne og forandringer her i Gellerup, at skabe et sted, hvor man kan mødes på tværs af kulturer og etniciteter omkring kunst, kultur og musik. Vi har jo allerede en kunstgræsbane og et cirkus, og så nu et teater for folk, som syntes, at det er sjovt.
Workshoppen har været et sted, hvor jeg har kunnet komme og slappe af med at male, befriende anderledes end hverdagens jag. Og så har jeg mødt andre, både folk der bor her, og folk fra andre steder.
Jeg håber, scenen bliver et sted, hvor vi kan mødes på tværs af alder og baggrund. Og at der bliver brugerinddragelse i, hvad der skal foregå, således at folk kan komme forskellige ideer til hvad der skal ske, og at Eutopia på den måde vil ramme en bred målgruppe.
Jeg har beskæftiget mig med kunst, teater og historiefortælling inden for
en pædagogisk kontekst, og jeg skal måske være med til teaterforestillingen, hvis jeg har tid – ellers må jeg komme igen efter sommerferien.

TEIS KRULL – 14 – LYSTRUP

Det er første gang, at jeg er her på scenen. Jeg forstår ikke, hvorfor folk er bange for at komme til Gellerup. Jeg tager herud for at besøge venner, komme væk fra byen og komme i Bazar Vest.
Jeg regner med at tage på efterskole i 17/18 – jeg har en passion for musik; citar mandolin og klaver. Jeg skal finde ud af, hvilke instrument, det skal være, håber at blive til noget ved musikken, satser på det og håber det.

Jeg kommer af og til med på Hans ́ projekter, og jeg spiller også nogle gange med til nogle af Hans ting.

KNÆGTENE FRA BLOKKENE

Sammen med HANS OLDAU KRULL:
AHMED – 10, HUSSEIN – 10, AMIN – 13, ADAM – 10, SELIM – 12, HASSAN – 10, ABDI – 11.

“EUTOPIA er en drøm om at skabe et

smukt sted – for alle”

Brigitte Christensen – Kunstnerisk leder