TRO

20. september 2016 kl. 19:00
på EUTOPIA Stage

Forestillingen ABRAHAMS BØRN og en samtale om tro

Den 20. september 2016 kl. 19:00 byder EUTOPIA Stage inden for til en aften i troens tegn. Arrangementet skydes i gang med Hans Rønnes anmelderroste forestilling ABRAHAMS BØRN. Derefter følger en samtale om tro, hvor blandt andre Hans Rønne, domprovst i Aarhus, Poul Henning Bartholin, og Rigshospitalets imam, Naveed Baig, deltager.

OM FORESTILLINGEN

EN REJSEFORTÆLLING OM TRO, TVIVL OG RELIGIONER I DIALOG MED GUDERNE

Både jøder, kristne og muslimer gør krav på Abraham som deres stamfar, og repræsentanter fra de tre trosretninger har utallige gange ligget i strid med hinanden. Men er det i virkeligheden ikke den samme historie fortalt på tre forskellige måder?

I ABRAHAMS BØRN gennemgås de tre religioners ligheder, forskelle og drømme. Med en blanding af personlige erindringer, historiske fakta og hellige tekster tager Hans Rønne os med på en tankevækkende rejse i de tre store monoteistiske religioner. I den ene hånd har han den norske dramatiker Svein Tindbergs prisvindende tekst og i den anden personlige oplevelser fra en skelsættende rejse til Mellemøsten.

RELIGIONERS FÆLLES AFSÆT

ABRAHAMS BØRN er et dristigt forsøg på at bygge bro mellem religionerne og skildre det fælles udspring, som ikke tildeles meget plads i dagens polariserede religionsdebat. I denne modige performance lecture skræller Hans Rønne lag af de tre religioner og revitaliserer de årtusinder gamle tekster i en underholdende og tankevækkende symbiose.

For hvor meget ved vi egentlig om islam og jødedommen?

ABRAHAMS BØRN går i kødet på forskellene, men er også en fortælling om tre religioner, som har smittet og beriget hinanden kulturelt, åndeligt og intellektuelt.

PRESSEN SKREV

***** Guddommeligt teater. Det er en vittig og stærk genfortælling af Biblen, Koranen og Toraen, man kan opleve på Teater Nordkraft. (Aalborg Stifttidende)

***** … Hans Rønne mestrer virkelig den fortællende teaterform, og hans virtuose formidling på scenen gør monologen helt ekstraordinært sanselig. (Morten Hede)

**** Alt sammen serveret med et glimt i øjet, som man mærker hviler på et seriøst grublende grundlag iblandet den underfundighed, som er indbygget i Rønne som hans performative DNA. (Aarhus Stifttidende)

 

Tekst: SVEIN TINDBERG OG HANS RØNNE

Medvirkende: HANS RØNNE

Instruktion: PETER DUPONT WEISS

Scenografi: GITTE BAASTRUP

Lys/lyd/teknik: POUL JEPSEN

Forlag: Nordiska Aps, www.nordiska.dk

Vil du læse hvad pressen skrev om Tro?

“EUTOPIA er en drøm om at skabe et

smukt sted – for alle”

Brigitte Christensen – Kunstnerisk leder