FOREDRAG MED ABDEL AZIZ MAHMOUD

21. november 2016 kl. 18:30
på EUTOPIA Stage

En aften i selskab med Abdel Aziz Mahmoud

Den 21. november 2016 kl. 18:30 byder EUTOPIA Stage inden for til en aften i selskab med Abdel Aziz Mahmoud, der ud over at være stjernejournalist, forfatter og tv-vært netop har lagt gaderne øde med tv-programmet “Familien fra Lærkevej”, hvor seerne kunne følge hverdagen i Abdels familie.

Hør blandt andet historien om en arabisk families rejse fra Libanon til asylcenteret i Holte over Merianvej i Middelfart og til Lærkevej i Ølstykke. Om opvæksten som førstegenerationsflygtninge i et Danmark, der forandrede sig undervejs. Om den førstefødte søn, der blev sine forældres prøvekanin i det nye samfund. Ønsket om at blive dansk på den rigtige måde. Grundtvivlen om, hvornår man har gjort nok. Om man nogensinde kan?

OM ABDEL AZIZ MAHMOUD

Abdel Aziz Mahmoud har hele sit liv vidst, at han ville leve af at være på og fortælle vedkommende historier. Allerede mens han gik på Danmarks Journalisthøjskole, fik han et job som tv-vært. Og da han blev færdiguddannet som den yngste på sin årgang, ventede en stilling som nyhedsvært på ham.

I sine 10 år på DR var Abdel Aziz Mahmoud journalisten, TV-værten og redaktøren uden personlige holdninger. I blandt andet TV Avisen, på P3 og i Aftenshowet skulle han stille neutrale spørgsmål til sine gæster uden nogensinde selv at byde ind med egne personlige erfaringer.

Men det bryder han med nu. Lige siden han i 2014 blev udviklingsredaktør hos Nordisk Fim TV har han prøvet at sætte en dagsorden i udlændinge- og integrationsdebatten ved at bruge sig selv som eksempel i diverse debatprogrammer, artikler og på de sociale medier, hvor han er meget populær på især Twitter. Abdel Aziz Mahmoud har nemlig fået en mission: Han vil skabe forståelse og viden om danskere med arabisk og muslimsk baggrund. I sit meget populære foredrag dykker han ned i sin egen vellykkede integration og kommer med positive eksempler, der kan bygge bro.

Vil du læse hvad pressen skrev om foredraget?

“EUTOPIA er en drøm om at skabe et

smukt sted – for alle”

Brigitte Christensen – Kunstnerisk leder